logotype

Zabaven šport za vodnika in psa. Skupaj se naučita premagovati različne ovire in med njima se splete prav posebna vez. Pridruži se lahko vsak, ki ima veselje do dela s svojim psom!

Več...

Je mlada kinološka panoga, ki je mešanica agility-ja in osnovne poslušnosti na zabaven način. Primeren je za vse štirinozce, ne glede na velikost.

Več...

V mali šoli se tako mladički, kot tudi njihovi lastniki naučijo osnov, igranja in zabavnih trikov. Je idealen začetek dobrega odnosa z mladičkom ali svež začetek z že starejšim ali posvojenim psom!

Več...

Tu se posvečamo zahtevnejšim vajam, nadgrajujemo znanje male šole in učimo pse, da so prijazni okolju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekaj o agility-ju

Agility je športno kinološka disciplina, ki se je razvila iz konjeniške discipline- preskakovanja ovir.  Prvič je bila disciplina predstavljena leta 1970 na Craft's-u, ki je ena največjih razstav psov na svetu. Angleži so za obiskovalce razstave želeli nekakšno popestritev in to jim je tudi uspelo, saj je danes to najbolj rastoča disciplina in seveda daleč najbolj zanimiva dejavnost še danes. V Sloveniji pa začetki segajo v leto 1989 v Prekmurje, kjer je bila prvič neuradna tekma z improviziranimi ovirami. Od takrat slovenski agility samo še raste in se razvija tako po kakovosti (saj smo v samem vrhu) in organizaciji (leta 1998 smo organizirali 3. svetovno prvenstvo).

 

Na agility tekmovanjih je vsako leto vse več in več tekmovalcev saj je to šport , ki združuje delo s psom in zabavo. Psi spoznajo ovire skozi igro in pozitivno motivacijo, ter  počasi ovire povezujejo v prave parkurje.  Vodnik lahko psa usmerja samo z vidnimi in slušnimi znaki, pri tem pa pes ni na vrvici. Zato je zelo pomembna komunikacija in medsebojno sodelovanje.  Te kinološki disciplini se lahko pridružijo prav vsi psi, tako rodovniški kot mešanci. Prav vsi so zelo dobrodošli.

Najpogostejši motiv za ukvarjanje z agility-jem je predvsem uživanje, sprostitev in dinamično delo s psom. Zato vsi lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Vpis poteka čez celo leto, saj je program dela idividualen za vsakega psa. Priporočljivo je, da ima pes opravljeno malo šolo, ni pa pogoj. Za vpis ali več informacij pa nas le kontaktirajte!

 

Posnetek enega prvih treningov naše tečajnice: