logotype

Zabaven šport za vodnika in psa. Skupaj se naučita premagovati različne ovire in med njima se splete prav posebna vez. Pridruži se lahko vsak, ki ima veselje do dela s svojim psom!

Več...

Je mlada kinološka panoga, ki je mešanica agility-ja in osnovne poslušnosti na zabaven način. Primeren je za vse štirinozce, ne glede na velikost.

Več...

V mali šoli se tako mladički, kot tudi njihovi lastniki naučijo osnov, igranja in zabavnih trikov. Je idealen začetek dobrega odnosa z mladičkom ali svež začetek z že starejšim ali posvojenim psom!

Več...

Tu se posvečamo zahtevnejšim vajam, nadgrajujemo znanje male šole in učimo pse, da so prijazni okolju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekaj o rally-ju

Rally obedience se je razvil konec prejšnjega tisočletja v ZDA na pobudo Charlesa Kramerja. Kmalu se je zanimanje zanj pokazalo tudi drugod po svetu, najprej v Kanadi, Nemčiji, Švici, leta 2003 pa je v slovenščino bil preveden ameriški pravilnik rally obediencea (na kratko RO), malo so prilagodili znake in naloge in na razstavi psov predstavili to kinološko disciplino širši publiki.

 

Pri nas obstajajo štirje tekmovalni razredi (RO-I, RO-II, RO-III in RO-IV), ki obsegajo 72 različnih vaj. Vodnik in pes imata tri minute časa, da oddelata progo, ki jo vnaprej pripravi sodnik. Na progi imamo lahko 15 (v RO-I), 17 (RO-II) ali 19 vaj (RO-III in RO-IV). V RO-I  so psi lahko na povodcu ali spuščeni (brez razlike v oceni), v ostalih razredih pa morajo obvezno biti spuščeni. V najzahtevnejšem razredu, RO-IV, ima vodnik psa tudi na desni strani. V ROju se srečamo z vajami v gibanju (obrati, spremembe hitrosti...), vajami na mestu (menjave položajev Stoj, Sedi in Prostor, tudi na daljavo) ter različnimi ovirami.

 

Ponuja torej izvrstno kombinacijo vaj poslušnosti na bolj razgiban način, ovir in sodelovanja med vodnikom in psom.

 

Vpis poteka čez celo leto!

 

Posnetek ene izmed tekem naše inštruktorice: